MUC : IBB Make Up Challenge March 2014 Sponsored by Menard

5:50:00 PM

Oh finally, I have time to join this month MUC (MakeUp Challenge) by IBB (Indonesian Beauty Blogger). The theme is Natural Glow. I'm so excited because of the sponsored is from Menard and I've never tried any of their makeup. So, hopefully I can win this time :D



Let's just see my 1st makeup look. I try to look as natural like no makeup. To achieve it, I use Estee Lauder foundation which can make my skin look flawless. And also make sure to conceal all the dark spots and dark circles of course. Then, define my eyes with tightline both of them. Apply lipbalm on my lips and don't forget to contour the face. Anyway, I didn't put highlighter on my forehead. I watched one of Wayne Goss videos and he said if you have large forehead, maybe it will be too much to highlight it.


My second look is my daily makeup. Add a lil' bit soft colors on my eyelids and lips. I choose shimmer yellow almost gold color and brown for my eyes. For the lips, pink color is perfect.


Next is the look if I have to attend a special event, like wedding party or fashion show. I want to add more depth to my eyes with purple eye shadow and wear false lashes. A lil' bit gloss on my lips to complete the look.


Remember guys, to have a natural glowy skin you have to take care of your skin. So, don't forget to put skin care first before your makeup. If you want to join this MUC, go visit IBB's site.



Akhirnya, aku ada waktu untuk ikutan IBB (Indonesian Beauty Blogger) MUC ( MakeUp Challenge) bulan ini. Temanya kali ini Natural Glow. Aku seneng banget karena MUC ini disponsori oleh Menard dan aku belum pernah coba satu pun makeup-nya. Jadi, mudah-mudahan bisa menang kali ini :D

Nah, langsung aja kita lihat makeup look pertama yang aku buat. Di sini, aku coba untuk terlihat sealami mungkin, jadi seperti no makeup. Aku pakai foundation Estee Lauder karena bisa bikin kulitku jadi flawless. Pastikan juga untuk menggunakan concealer pada noda di wajah dan lingkaran hitam di bawah mata tentunya. Terus, pertajam mata dengan men-tightline. Oleskan lipbalm pada bibir dan jangan lupa untuk men-contour wajah.

Look kedua ini bisa dibilang makeup sehari-hari. Tambahkan sedikit warna-warna lembut pada kelopak mata dan bibir. Aku memilih warna kuning shimmer agak keemasan dan coklat untuk mata. Untuk bibir, warna pink paling cocok. Oia, aku gak pakai highlighter di dahi. Pernah lihat salah satu video Wayne Goss dan dia bilang kalau kamu punya dahi yang lebar, sebaiknya gak perlu highlighter lagi, soalnya terlihat berlebihan.

Berikutnya makeup yang biasa aku pakai kalau datang ke event tertentu, misalnya pesta pernikahan atau fashion show. Aku ini mempertajam makeup mata, jadi aku pakai eye shadow ungu dan memakai bulu mata palsu. Sedikit lip gloss di bibir biar terlihat pas.

Ingat guys, untuk memiliki kulit glowy yang alami kamu harus merawat kulit. Jadi, jangan lupa untuk pakai skin care dulu sebelum pakai makeup. Nah, kalau kamu ingin ikutan MUC ini, lamgsung aja ke situs IBB.

You Might Also Like

0 comments

Part of IBB

Beauty Blogger Match Maker

Part of BBlog Indonesia