REVIEW: Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup SPF 10 - 3N1 Tawny

12:59:00 PM

Good day everyone! Glad that today I can share this post with you :) Anyway today's review is from Estée Lauder. I got his product from last event in Lotte Shopping Avenue. It's the famous Double Wear Stay-in-Place foundation. 


♛ Packaging:  (6/10)
The gold color can tell the luxury of its. But I don't like the fact that it doesn't has a pump or something to take out the foundation. Sometimes I pour too much products :( Such a waste 


♛ Texture:  (8/10)
I was surprised by its texture, usually foundation has tick texture but not for this one. It's so light.  I've tried Estée Lauder digital iMatch shade finder before at the event and 3N1 Tawny is the right shade for me. It's perfect for yellow skin tone like me.


♛ Formula:  (8/10)
The powder finish or matte finish makes me don't need to apply any powder after applied it. You know I have dry skin but somehow this foundation doesn't make my face dry. It just feel smooth.


You see I have some blemishes on my cheeks and it covered pretty well. It also stay a long day! The fact that it's kinda hard for me to remove it, I need to wash my face twice after remove the makeup. It also have SPF 10, I know it's a low one but good for taking pictures :)

♛ Overall:  (8/10)
I've been use it for about two weeks and love it! I do recommend this foundation for everyone who doesn't need high coverage. It's expensive but look at the result. I got flawless skin and save my time, no need to apply powder anymore :D


So guys, have you ever try it and tell me what's your favorite foundation :)



Good day everyone! Seneng deh hari ini  bisa share posting ini :) Hari ini ada review dari Estée Lauder. Aku dapat produknya dari acara terakhir di Lotte Shopping Avenue. Foundation Double Wear Stay- in- Place yang terkenal.

♛ Kemasan : ( 6/10)
Warna emas menunjukkan kemewahan. Tapi aku gak suka bentuk botolnya yang susah untuk ngeluarin isi foundation-nya. Kadang-kadang aku menuangkan terlalu banyak isi, sayangkan :(

♛ Tekstur : ( 8/10)
Saya terkejut dengan teksturnya, biasanya foundation cenderung heavy. Tapi tidak untuk yang satu ini. Benar-benar ringan. Aku sudah coba Estée Lauder digital iMatch shade finder sebelumnya di acara LOVE (Lotte Shopping Avenue) dan ternyata shade-ku 3N1 Tawny. Warna ini pas banget untuk kulit kuning langsat sepertiku.

♛ Formula : ( 8/10)
Powder/ matte finish membuat-ku tidak perlu mengaplikasikan bedak setelah memakai foundation double wear ini. Kamu tahu kan, kalau aku memiliki kulit kering tapi entah kenapa selama pakai produk ini wajahku gak kerasa kering. rasanya jadi halus. Kamu bisa lihat kalau aku punya bekas jerawat di pipi dan tertutup cukup baik hanya dengan foundation ini. Selain itu, tahan lama juga, bisa seharian! bahkan agak susah hapus untuk menghapusnya, perlu cuci muka dua kali. Oia, sudah ada SPF 10 juga, memang gak banyak sih tapi jadi bagus kalau untuk foto-foto :)

♛ Keseluruhan : ( 7/10)
Aku sudah pakai selama sekitar dua minggu dan suka! Aku merekomendasikan produk ini untuk semua orang yang tidak butuh  coverage banyak. Harganya mahal tapi lihat hasilnya. Kulitku terasa flawless dan menghemat waktu, tidak perlu pakai bedak lagi : D

So guys, apa kamu pernah coba? Kalau  fpundation favoritmu apa? :)

You Might Also Like

0 comments

Part of IBB

Beauty Blogger Match Maker

Part of BBlog Indonesia