HOW & WHY I WANNA BE A BEAUTY BLOGGER?

12:36:00 PM

Hi everyone! I've wrote the reason why I blog, but never share how & why I choose to be a beauty blogger. Well, today's post is all about it. I will let you know the reason why I wanna be a Beauty Blogger.

Halo semuanya! Aku pernah nulis alasan kenapa aku nge-blog. Tapi rasanya belum pernah berbagi alasan kenapa pilih jadi Beauty Blogger. Nah, hari ini aku akan kasih tahu beberapa alasannya.



1. IT'S A HOBBY
I blog since 2010 about my hobby. It can be fashion, beauty, music, etc. And then I realized that most of the posts are beauty related. Well, maybe it because I love taking care of my skin and I also wear makeup. Most of my friends usually ask about my skin care and makeup. I think it would be nice if I share it too on the Internet. I was hoping that it will help someone on the internet.

Aku mulai blog ini dari tahun 2010, kebanyakan tentang hobi. Aku nulis tentang fashion, musik, kecantikkan, dll. Pada akhirnya aku sadar kebanyakan posting di blog ini tentang kecantikan . Mungkin karena aku suka skin care dan juga makeup. Teman-teman-ku juga sering minta saran tentang makeup dan skin care. Jadi aku pikir mungkin akan lebih baik kalau sekalian aku tulis di blog. Semoga saja bisa membantu seseorang di internet.

2. I WAS INSPIRED
I read a lot of beauty blogs, such as From Head to Toe, Xiaxue and Chaigyaru. I really enjoy reading their blogs, so I was inspired by them. I got a lot of information and like I said before, I hope with blogging I can help someone on the internet. Just like me who was helped by reading their blogs.

Aku sering baca banyak beauty blog, contohnya From Head to Toe, Xiaxue dan Chaigyaru. Aku suka banget baca blog mereka, jadi terinpirasi deh. Aku jadi dapat banyak informasi, dan seperti yang sudah ku sampaikan sebelumnya, kalau aku berharap bisa membantu seseorang di internet. Seperti aku yang juga terbantu dengan membaca blog mereka.

3. I GOT MOTIVATED
Then I got some comments from the readers, thank God most of them are positive ones. It motivates me to keep blogging. And of course, makes me want to improve my blog. So, I learn how to write a good review, modify the layout and buy a nice camera too. I want to be a better beauty blogger each day.

Terus beberapa pembaca memberi komen di blog, Alhamdulillah kebanyakan positif. Aku jadi termotivasi untuk terus nge-blog. Selain itu tentunya berusaha memperbaiki blog ini. Jadi, aku belajar menulis review yang baik, memodifikasi layout blog dan beli kamera yang bagus. Aku ingin menjadi seorang beauty blogger yang lebih baik setiap harinya.

4. IT MAKES ME HAPPY
Maybe at first blogging is just for killing the time, but now it's something that I really enjoy. It makes me happy and I feel guilty if I'm not updating the blog. It is now part of my life.

Mungkin pada awalnya cuma untuk iseng-iseng di waktu luang, tapi sekarang beda. Aku benar-benar menikmati nge-blog. Rasanya memberi kepuasan tersendiri, dan kalau gak update blog ada perasaan bersalah. Bisa di bilang nge-blog jadi bagian hidup-ku.

5. IT HAS BENEFITS
Being a beauty bloggers also has many benefits. Maybe some of you know that some of my posts are sponsored. I also invited to several beauty events. I like attending those events because I got new friends which has same interest with me and learn new things, beauty related of course.

Menjadi beauty blogger juga punya banyak manfaat. Mungkin beberapa dari kamu sudah tahu kalau beberapa posting di sponsori oleh brand tertentu. Aku juga beberapa kali diundang ke acara-acara bertema kecantikan. Aku suka datang ke acara seperti itu, soalnya bisa nambah teman yang sesama pecinta makeup  & skin care, selain itu juga bisa nambah ilmu, tentunya masih seputar kecantikan.


Anyway, there will be Beauty Blogger Meet Up on this Saturday. This event was hold by Meilani Chow, Carnellin Yulyanti and Istiariana Putri. There will be makeup demo and beauty talk. It has limited seat and thank God I got one. The event is sponsored  by Ayou Beauty, Make Over, ZAP, and Silky Girl. Also supported by V 10 Plus, Beauty Goods ID and D'Height Salon. Media Partner by Kawaii Beauty Japan. Hopefully I can improve this blog with what I'll get at the event. If you come too, see you there! 

Nah, hari Sabtu nanti akan ada Beauty Blogger Meet Up. Acara ini diadakan oleh Meilani Chow, Carnellin Yulyanti dan Istiariana Putri. Akan ada demo makeup dan beauty talk. Kuotanya terbatas, untungnya aku bisa dapat 1 kursi. Acara ini juga disponsori oleh Ayou Beauty, Make Over, ZAP, dan Silky Girl. Juga di-support oleh V 10 Plus, Beauty Goods ID and D'Height Salon. Media Partner dari Kawaii Beauty Japan. Semoga aku bisa menambah ilmu dari acara ini, dan kalau kamu juga datang sampai ketemu di sana ya!

Thanks everyone for supporting my blog and I support you if you wanna be a beauty blogger too!

Makasih semuanya yang udah support blog ini dan pastinya aku juga akan suport kamu yang ingin menjadi beauty blogger!

You Might Also Like

0 comments

Part of IBB

Beauty Blogger Match Maker

Part of BBlog Indonesia