EVENT REPORT : ANIME FESTIVAL ASIA INDONESIA 2014

4:20:00 PM

Hey guys! Today I wanna share my experience at Anime Festival Asia (AFA) Indonesia 2014. It was hold at 15, 16, 17 August 2014 in Jakarta. So, me and my little sister had a plan to come on Friday which is the first day of the event.

Halo semuanya! Hari ini posting tentang AFAID 2014 yang diadakan tanggal 15-17 kemarin. Aku dan adikku datang pas hari pertama.




One of the reason we come is to visit AFA Cafe. A maid & butler cafe. One of the butler is Yutaki. A very handsome blogger from Singapore, I'm one of his fans. Well, my sister too! So, we both were super excited to visit the cafe.

Salah satu alasan kami datang karena mau makan di AFA Cafe. Salah satu butler-nya Yutaki. Blogger dari Singapura, aku salah satu fans-nya, adikku juga sih. Jadi, kita berdua semangat banget ke cafe itu.


As you can see the menu was so pricey, but the taste so yummy!

Harga makanannya emang mahal sih, tapi enak lho!


I had a cheese cake with strawberry sauce. I choose Takuya to draw a cute bunny, while my sister chose Yutaki to draw a kitten. She ordered a choco cake. I had a fun chats with the butlers there. Sadly, Yutaki was so busy, he's the most popular butler so everyone want to served by him. I didn't had a chat with him, but we took a polaroid photo (cheki).

Aku pesan cheese cake dengan saus strawberry. Aku pilih Takuya untuk gambar kelinci, kalau adikku pilih Yutaki untuk gambarin kucing. DIa pesan cake cokelat. Di sana aku juga ngibrol-ngobrol sama butler-nya. Sayangnya gak sempet ngobrol bareng Yutaki, soalnya dia sibuk banget, maklum dia butler paling populer. Tapi terakhir aku foto bareng.


Not to forget a cheki with Indonesian butlers. 

Terus kita juga foto sama butler dari Indonesia.


I've always wanna have a photo with Ren since like 2 years ago. Finally got one :D so happy! 

Akhirnya aku juga foto bareng Ren, dari 2 tahun lalu pengen banget foto bareng dia. 


Ok, now let's explore the exhibition. Meet Mirai Suenaga - The Smart Doll with her favorite Beng Beng. Cuteness overload!

Nah sekarang kita lihat pamerannya. Ada Mirai Suenaga - The Smart Doll sambil pegang Beng Beng. Lucu banget ya!


Hey look, two handsome yet cute cosplayers, Baozi & Hana at AFA shop's booth.

Terus juga ada cosplayer Baozi & Hana di AFA shop.



A bowl of FREE Kyari Pamyu Pamyu badges!

Ada juga pin Kyari Pamyu Pamyu, gratis lho!

Super crowded Sony booth. Music & game become one :)

Nah kalau booth yang satu ini penuh banget sama gamer, kebanyakan.



I also visited the creator's hub (doujinshi booth), one of my friend's booth named Jegier. They have many awesome stuffs about mecha. Perfect for Gunpla lover. I also bought a t-shirt there.

Aku juga ke bagian creator's hub (doujinshi), ada booth-nya temanku, namanya Jegier. Mereka punya banyak aksesoris tentang mecha. Cocok untuk penggemar Gunpla. Aku juga beli kaos di sana.



The action figures of Sailor Moon and Doraemon. Both reminds me of my childhood.

Ada action figures dari anime jaman masih kecil, Sailor Moon & Doraemon.


It was so hard to take a picture of this giant Gundam.

Bener-bener susah nih foto Gundam yang gede banget ini.



Hatsune Miku Itasha, super cool right? There were still a lot of awesome things at AFA, sadly can;t explore all of them. So, hopefully will see you at AFAID 2015!

Lihat deh Itasha Hatsune Miku, keren ya? Masih banyak lagi yang seru di AFA, sayangnya aku gak sempet lihat semuanya. Semoga aja tahun depan bisa puas menjelajah AFAID 2015!

You Might Also Like

0 comments

Part of IBB

Beauty Blogger Match Maker

Part of BBlog Indonesia