REVIEW : Bourjois Healthy Balance Unifying Powder in 53 Light Beige

11:55:00 AM

My skin type is dry to normal, that's why I rarely use powder. I maybe gonna use loose powder to set my makeup if I have an activity outside. From my previous post about Cosmekita's launching event, you know that I got some products in the goodie bag. One of them is Bourjois Healthy Balance Unifying Powder. Yes, today's post is all about it.

Kulitku itu tipenya kering - normal, makanya aku jarang pakai bedak. Biasanya aku pakai loose powder kalau aku punya kegiatan di luar. Dari posting ku sebelumnya tentang acara launching Cosmekita, kamu pasti tahu kalau aku dapat beberapa produk di goodie bag. Nah, salah satunya Bourjois Healthy Balance Unifying Powder. Jadi posting hari ini membahas tentang bedak ini.



♛ Packaging : (6/10)
I must say that the packaging look so cheap. Very simple and too much text on it, a bit confusing. It doesn't have any puff or something to apply it. So, if you wanna bring it in your bag for touch up, you have to bring your own puff too.

Menurutku kemasannya terlihat murah. Terlalu sederhana dan banyak teks jadi sedikit bingung. Bedak ini juga gak punya puff sebagai aplikatornya. Jadi kalau kamu mau bawa bedak ini kemana-mana harus bawa puff sendiri juga. Agak repot ya.



♛ Texture & Color : (9/10)
I was kinda surprise with the color. It says light beige on the packaging. I thought it will be too light for my yellowish skin. But, when I applied it it's actually has a nice yellow tone color. The texture is super fine and smooth which I super like.

Aku sempet kaget juga sama warnanya. Tulisan di kemasannya light beige, aku pikir bakalan keterangan di kulitku. ternyata pas dicoba malah pas banget sama warna kulit kekuningan kayak aku. Teksturnya juga halus banget, aku suka deh.



♛ Overall : (8/10)
I've been using this product for almost a week and I don't find any breakout on my skin. It helps to even out my skin color. It's matte finish but doesn't dry out my skin.

Aku udah pakai produk ini hampir seminggu dan gak ada masalah. Bedak ini membantu meratakan warna kulitku. Walaupun matte finish, tapi gak membuat kering kulitku.


If you have same skin condition with me which is dry to normal and looking for a good powder, I suggest you to try this Bourjois Healthy Balance Unifying Powder. Anyway, I still have some product from Cosmekita, so stay tune on my blog for the reviews.

Nah, jadi kalau kamu punya jenis kulit kering atau normal dan lagi cari bedak yang cocok, mungkin kamu bisa coba Bourjois Healthy Balance Unifying Powder. Masih banyak produk dari goodie bag Cosmekita, jadi tungguin review-nya ya.

You Might Also Like

0 comments

Part of IBB

Beauty Blogger Match Maker

Part of BBlog Indonesia