WAKUWAKU JAPAN: Ama-chan

4:24:00 PM

OMG it's April already! Hopefully this month will be more exciting than March, because I had a lot of fun in last month :)
Anyway guys, anyone witing for WAKUWAKU JAPAN post on my blog? If yes, lucky you because today's post is all about it. I've been watching this channel for about 2 months now. Because it's my favorite tv channel. One of my favorite J-Dorama (Japanese Drama) is Ama-chan.

(image source)


This drama is super cool, I usually watch it before go to office. The story is about Amano Aki, a girl from Tokyo who goes to her mother's former home for the summer break. She falls in love with the sea and its people, and decides to stay on to become an Ama (women divers who fetch clams and sea urchins for tourists) just like her grandmother. Her mom doesn't like the idea at first. But, she decides to stay with Aki. One day, a video of Aki as an Ama gets uploaded in the city's tourism website, transforming an ordinary high school girl into an overnight Internet sensation. Suddenly she is called upon to use this opportunity to attract tourists.


A funny accent around the neighbourhood if they are surprise they will say "Jejeje". It's like the trademark of Ama-chan. And also the scenery is so beautiful, always makes me wanna have a break from my routines. Maybe I'll go to the beach for next holiday :D

So if you wanna watch the drama don't forget to stay tune at Indovision (channel 168) or Okevision (channel 32) or First Media (channel 340).



OMG gak kerasa ya udah April aja! Mudah-mudahan bulan ini lebih menarik dari Maret, soalnya bulan kemarin seru banget :)
Ayo siapa yang nunggu posting tentang WAKUWAKU JAPAN? Nah, kamu beruntung kalo iya, soalnya posting hari ini ya tentang WAKUWAKU JAPAN. Aku sudah menonton channel ini selama sekitar sebulan. channel tv ini memang favoritku. Salah satu acara yang aku suka itu J-Dorama (drama Jepang) judulnya Ama-chan.

Drama ini keren banget, biasanya aku nonton sebelum berangkat ke kantor. Film ini bercerita tentang Amano Aki, seorang gadis dari Tokyo yang pergi ke rumah neneknya untuk liburan musim panas. Dia suka banget sama laut dan orang-orang di sekitarnya, dan memutuskan untuk tinggal di sana untuk menjadi Ama (penyelam wanita yang mengambil kerang dan bulu babi untuk wisatawan) setuju pada awalnya. Tapi, akhirnya dia memutuskan untuk tinggal dengan Aki. Suatu hari, sebuah video Aki sebagai Ama dimuat di website pariwisata, mengubah seorang gadis SMA biasa menjadi sensasi Internet dalam semalam. Tiba-tiba dia dipanggil untuk menggunakan kesempatan ini untuk menarik wisatawan .

Ada aksen lucu di sekitar lingkungan Aki, jadi kalau mereka terkejut bilang "Jejeje". Ini seperti udah jadi trademark untuk drama ini. Pemandangan di film juga bagus banget, selalu bikin aku jadi mau liburan, semoga aja liburan berikutnya bisa ke pantai :D

Kalau kamu penasaran dan ingin nonton juga, jangan lupa untuk cek di Indovision (channel 168) atau Okevision (channel 32) atau First Media (channel 340).

Berpartisipasi dalam WAKUWAKU JAPAN ③

You Might Also Like

0 comments

Part of IBB

Beauty Blogger Match Maker

Part of BBlog Indonesia